Νέοι Ορίζοντες ΙΙ: Το απρόβλεπτο των ιδεών
05|01|2018_30|06|2018
Από τι είναι φτιαγμένες οι ιδέες; Το Μουσείο Φρυσίρα, με την τριλογία «Νέοι Ορίζοντες», συνεχίζει να αναδεικνύει σύγχρονες εικαστικές τάσεις και να προτείνει ιδιαίτερους καλλιτέχνες, μέσα από τις συλλογές του. Στη δεύτερη ενότητα, με τίτλο «Το Απρόβλεπτο των Ιδεών», παρουσιάζονται εκφάνσεις οραμάτων και ιδεών όπως αποτυπώθηκαν από εικοσιένα ζωγράφους. Ο καθένας από αυτούς υφαίνει με τον δικό του τρόπο μοναδικούς κόσμους, άλλοτε ονειροπολώντας και άλλοτε με επιστημονικά εργαλεία, δημιουργώντας έτσι εικόνες που μπορεί να εκπλήξουν τον θεατή ή ακόμα και τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Agnes Baillon, Beata Bigaj, Christopher Le Brun, Vincent Corpet, Biliana Djurdjevic, Frederic Leglise, Mohamed Lekleti, Gilles Marrey, Leopold Rabus, Uta Siebert, Attila Szcucs, Djamel Tatah, Grzegorz Wnek, Χρύσα Βαλσαμάκη, Aπόστολος Γεωργίου, Αφροδίτη Κροντήρη, Μιχάλης Μανουσάκης, Tάσος Μαντζαβίνος, Σπύρος Προκοπίου, Εδουάρδος Σακαγιάν, Έλενα Τσιγαρίδου.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΕΣ με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ
Το Μουσείο Φρυσίρα, θέλοντας να ευχαριστήσει τους φίλους που το επισκέπτονται όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώνει πλέον την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, ως μέρα ελεύθερης εισόδου. Ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, η είσοδος στο μουσείο θα είναι δωρεάν.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι αποκλειστικός δωρητής της έκθεσης Νέοι Ορίζοντες ΙΙ: Το απροβλεπτο των ιδεών Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι αποκλειστικός δωρητής της έκθεσης "Νέοι Ορίζοντες ΙΙ: Το απροβλεπτο των ιδεών" Όλα τα έργα που παρουσιάζονται στην τριλογία Νέοι Ορίζοντες ανήκουν στις μόνιμες συλλογές του μουσείου Φρυσίρα.